Účtovanie stravovania zamestnancov vo vlastnom stravovacom zariadení
Zamestnávateľ zabezpečuje pre svojich zamestnancov stravovanie vo vlastnej reštaurácii.
Hodnota stravného (cena jedla) je 4,50 € s DPH. Zamestnávateľ prispieva na stravné v sume 2,06 € (55 % z hodnoty stravného), časť stravného v sume 0,70 € čerpá zo SF, pričom zamestnávateľ požaduje od svojich zamestnancov aj protihodnotu za stravovanie, teda príspevok zamestnancov na stravné vo výške 1,19 € s DPH (0,99 € + 0,20 € DPH).
Stravovacie zariadenie účtuje zásoby surovín spôsobom B.
Aké je, prosím, správne účtovanie stravovania zamestnancov vo vlastnom stravovacom zariadení? Ide o tržbu podľa podľa § 2 ods. 15 Zákona o účtovníctve?
Odpovede na otázky v sekcii poradenstvo sú dostupné iba platiacim užívateľom. Ak už členom ste, prihláste sa, prosím, do svojho účtu. Ak členom nie ste, zaregistrujte sa a užívajte si výhody s členstvom spojené.